BOEK - Cheese - A Complete Guide to Over 300 Cheeses of Distinction
Bevat profielen van meer dan 300 kazen van over de hele wereld, met beschrijvingen van hun smaak, uiterlijk, textuur, gewicht, vorm en rijpingstijd. Ook geeft het advies over het selecteren en serveren van kaas, het koken met kaas en het samenstellen van een perfecte kaasplank.
Julia Harbutt
Juliet Harbutt , auteur van The World Cheese Book , is 's werelds meest gerespecteerde kaasexpert. Ze werd geboren in Nieuw-Zeeland, verhuisde in 1984 naar Groot-Brittannië en richtte Jeroboams wijn- en kaaswinkel op, naar verluidt een van de beste van Groot-Brittannië, met meer dan 250 ambachtelijke Franse en Britse kazen. Ze ontwierp en leidde ook seminars voor retailers, groothandelaren en veel Relais & Châteaux Hotels in heel Groot-Brittannië. Haar expertise werd erkend door de Fransen, die haar lid maakten van de Guilde Internationale des Fromagers, Confrérie de Saint-Uguzon. In juli 1991 verkocht ze haar belang in Jeroboams om zich te concentreren op schrijven, consultancy en lezingen.