Ter gelegenheid van zijn 150ste verjaardag presenteert het Royal College of Ail met trots deze rijke en gevarieerde collectie recepten, aangedragen en geïllustreerd door kunstenaars van naam, die allen aan het College verbonden zijn, of zijn geweest. Hoofdstukken over voorgerechten, salades, pasta, vis, wild en gevogelte, nagerechten, koek en cake en sausen, bieden schilderachtige suggesties voor elke denkbare gelegenheid.
Bij de hartige schotels vindt u Avocadosoep, Salade Lyonnaise, Paté van gerookte vis, Kreeft Thermidor, Pakistaanse Thndoori-kip, Varkenslapjes in zoetzure saus en Venkel met roomkaas, spinazie en pijnboompitten. Bij de puddingen loopt het palet van Gelei met Abrikozen en Amaretto tot Franse taart a la Reginald, terwijl bij koek en cake er vele schakeringen liggen tussen Buskruittaart en Dierentuinkoekjes. In het laatste hoofdstuk komen tafelzuur en mayonaise aan bod, maar ook conserven, sausen en negentiende-eeuwse likeurs.