“Leon serveert eten dat vers, seizoensgebonden, lokaal verkregen en écht lekker is. Het bijzondere is dat je eten razendsnel geserveerd wordt. Het dubbele bijzondere is hoe heerlijk het smaakt.” Vogue
Het eerste Leon-restaurant op Carnaby Street in Londen opende zijn deuren in juli 2004. Voor de oprichters Henry Dimbleby, John Vincent en Allegra McEvedy was het doel om het gezicht van fastfood te veranderen door verse, gezonde gerechten naar de winkelstraat te brengen. Zes maanden later werd Leon uitgeroepen tot Beste Nieuwe Restaurant van Groot-Brittannië tijdens de Observer Food Monthly Awards.
Het menu draait om gedurfde smaken, met eenvoudig bereide, verse, lokale en natuurlijke ingrediënten, met nadruk op seizoensgerechten; het weerspiegelt ook hoe onze eetgewoonten veranderen naarmate de dagen langer of korter worden.
Dit boek bestaat uit twee delen. The Ingredients Book voorziet je van alles wat je moet weten over de basisbouwstenen van elk recept. LEON kiest ingrediënten vooral op smaak en gezondheid, maar ook met oog voor de wereld waarin we leven, zodat duurzame vissoorten en andere uitdagende ingrediënten gemakkelijk te navigeren zijn. De top 250 van LEON fruit, groenten, vis, vlees, zuivel en voorraadkastproducten krijgt allemaal een eigen vermelding. Voedingswaarde, een beetje geschiedenis, smaak en de beste manier om het meeste uit elk ingrediënt te halen, komen allemaal aan bod, aangevuld met een flinke dosis willekeurige weetjes.
Het tweede deel is The Recipe Book, waarin je je nieuw verworven kennis van ingrediënten kunt toepassen met meer dan 140 recepten: sommige zijn bekende favorieten van LEON’s menu, zoals de Original Superfood Salad, Marokkaanse Gehaktballetjes of Magic Mackerel Couscous, en voor LEON-liefhebbers eindelijk het recept voor de felbegeerde LEON Better Brownie. Daarnaast bevat het recepten van de oprichters, hun vrienden en mensen die hebben bijgedragen aan wat LEON vandaag de dag is, zoals Fred's Millennium Octopus en David Dimbleby’s Spaanse Omelet.
LEON’s boodschap over eten is eenvoudig en eerlijk kook en eet met de beste beschikbare ingrediënten en vergeet de ondeugende extra’s niet die zo noodzakelijk zijn voor een volledig afgerond leven.